اصلا لازم نیست بچهها به دنیا بیایند تا عصای دست مادر خود شوند! دانشمندان در تازهترین آزمایشها متوجه شدهاند که جنین موشها، سلولهای بنیادین خود را برای ترمیم قلب مادرشان اهدا میکنند! پیش از این تصور بر این بود که مادران از نوزادان خود محافظت میکنند، اما جنین هم برای حفظ سلامت و نجات جان خود، از طریق سلولهای بنیادینی که به وفور در جفت دارد، قلب آسیبدیده مادرش را درمان میکند!
به گزارش توریست مالزی و به نقل از نیوساینتیست، این کشف میتواند علت این امر را توضیح دهد که چطور نیمی از زنان که در طول دوره بارداری یا درست بعد از زایمان قلبشان ضعیف میشود، خود به خود درمان میشوند.
هینا شودری، از دانشکده پزشکی مونتسینای در نیویورکسیتی، موشهای ماده و معمولی را با موشهای نری جفت کرد که با استفاده از مهندسی ژنتیک دستکاری شده و تمام سلولهای بدنشان پروتئین فلورسنتی سبز رنگی تولید میکرد. در ادامه این پژوهش، نیمی از جنینهای حاصل هم این پروتئین را تولید و تشخیص بافتهای جنینی در مادر را راحتتر کردند.
اعضای گروه به سپس موشهای باردار یک حمله قلبی وارد کردند و دو هفته بعد آنها را بررسي کردند تا نگاهی به اوضاع قلبهایشان بیندازند. آنها برخی از سلولهای فلورسنتی را در بافت آسیبدیده قلب مادران پیدا کردند؛ البته این بافتها خیلی سریع سلولهای آسیبدیده- شامل سلولهای ماهیچه ضربان قلب و رگهای خونی- را با سلولهای تازه عوض کرده و خود را ترمیم کرده بود.
شودری میگوید این پدیده یک مکانیزم تکاملی است: جنین با محافظت از قلب مادر سعی در نجات جان خود دارد. از آنجا که سلولها از طریق جفت، به راحتی در دسترس هستند و بعید است که عکسالعمل سیستم ایمنی بدن را در پی داشته باشد، آنها میتوانند منبع بالقوه بیپایان و تازهای از سلولهای بنیادین تولید کنند تا قلب آسیبدیده را درمان کند.
به گفته جاکوب تولار، مدیر بخش درمان با سلولهای بنیادین در دانشگاه مینه سوتا، این مطالعه، اولین پژوهشی است که همکاری قطعی سلولهای جنین را در کمکرسانی جفت به ترمیم قلب نشان داده است. تا پیش از این دانشمندان موفق به شناسایی سلولهای بنیادین جنین در سایر اعضای آسیبدیده زنان باردار، شامل مغز، کبد، کلیه و ریه شده بود. همچنین جنینها سلولهایی تولید میکنند که میتواند مادر را در مقابل سرطان سینه محافظت کند.
بیشتر بخوانید:
0 comments:
Post a Comment